top of page

Lagerbolag

 

Lagerbolag är nyregistrerade aktiebolag som ligger färdiga i lager hos speciella ombud för försäljning. Bolagen bedriver ingen verksamhet hos ombudet utan är till för att slippa väntetid hos Bolagsverket och för att kunna starta verksamhet i ett aktiebolag på dagen. Så, ett lagerbolag är ett tomt, nyregistrerat aktiebolag utan verksamhet som startas av ombud till Bolagsverket för att säljas vidare till kund. Vi levererar nyregistrerade lagerbolag bildade med 25 000 kr i aktiekapital. Finessen med lagerbolag är att kunden får tillgång till ett organisationsnummer direkt efter Bolagsverket namnändringstiden och kan därmed snabbt vara igång med att agera i aktiebolaget, såsom att skriva avtal och använda organisationsnumret.

 

Skatteregistreringen (F-skatt /moms/ arbetsgivarregistrering) sker först när bolaget är sålt och kunden startar en verksamhet. Vi hjälper gärna till med ansökan för F-skatt, moms och arbetsgivare.

Som utländsk företagare har man val att öppna filial istället, eller bara skatteregistrera sitt företag hos Skatteverket. Allt beror på vilka planer man har i Sverige och hur långsiktiga de är.

bottom of page